Skattefinansierad propaganda


Om nu hela paketet med Västlänken, Marieholmstunneln, Trängselskatten, med mera är biff, klappad och klar och så vidare, varför går man ut med reklamkampanjer om det hela? Ska verkligen skattepengar användas till att bilda opinion?

VL-reklam

Skattefinansierad propaganda – är det rätt väg att gå? Vem betalar? Du och jag!

Seriöst, jag är ingen konspirationsteoretiker men det känns lite olustigt att Göteborgs Stad, Västtrafik (!!!), Västra Götalandsregionen, GR, Trafikverket och Region Halland lagom till trängselskattens införande går ut med infokampanjer.

En majoritet av göteborgare är emot trängselskatten som infördes i dag. Inte emot infrastruktursatsningar utan mot att behöva beta en extra skatt utan att ha fått reda på vilka andra finasieringsalternativ som stod till buds (inga trevliga alternativ enligt mig, men ändå värda att ta ställning till). Infrastruktur kostar pengar. Hur mycket alla satsningar kommer kosta vet ingen egentligen. Prognoserna blir bara större och större. Men så är det i Sverige – det är svårt att få en prislapp på vägbyggen. Att samma företag som gav oss Asfaltkartellen skall få bygga alla vägar, broar och tunnlar känns inte speciellt betryggande. (Googla det. Det är en riktig skitig skandal)

Min personliga åsikt är att besluten kring allt det här tagits lång över våra huvuden. Nu när opinionen sent om sider vaknar blir politikerna tagna på sängen. Det enda vettiga är att erkänna att man har haft fel och låta demokratin ha sin gång. Stäng av propagandamaskinen och låt debatten föras på lika villkor. En folkomröstning kan ju faktiskt visa att Göteborg säger ja.

PS. Vem är ansvarig för kampanjsiten http://jatrangselskattgbg.word… Det känns olustigt att debatten förs anonymt.

GP GP GP GP SR SR Svd GP

5 tankar om “Skattefinansierad propaganda

  1. Vill man ha nya vägar och andra förbindelser så är det själklart att man ska betala för det. Vem skall annars betala för ”våran” infrastuktur? Bra att skattepengar används till annat, tycker jag. De som klagar kan gott flytta, det är ingen som har tvingat er . God natt och gott nytt år med sund skattepoltik 😉

  2. Pingback: Dagens Nyheter och trängselskatten i Göteborg « Gotiska Klubben

  3. Jonas L Väx upp för sjutton!!!
    Att man har trängselskatt för centrala stan Ja visst helt rätt för att förhindra trängsel.
    Men att man har det för att tas sig förbi stan på E6, E20 och Älvsborgsbron är idioti!!!
    Den trängsel som kan förekomma på Väster/Söderleden är den som de automatiska trafikregleringssystemet orsakar vis Gnistängstunneln… Alltså en trängsel skapad av trafikverket och våra politiker.

Kommentera