Om Thomas

Thomas Ochman är en medelålders Angeredsbo med en förmåga för att se igenom olika lager av skitsnack som täcker det som så många refererar till som den ultimata sanningen.

thomasThomas kallar sig för socialliberal och är väldigt stolt över det. Till skillnad från vänsterfolk (som han ofta buntar ihop lite skämtsamt som ”kommunisterna”) och högerfolk (dvs ”fascister” i hans något förenklande retorik), så har socialliberaler en stolt historia av medmänsklighet och solidaritet att uppvisa. Thomas sympatiserar självklart med Folkpartiet Liberalerna även om han ondgör sig över Allianssamarbetet. Han har svårt att acceptera att fp väljer att regera med högern. ”Makten framför allt! Cyniskt” tänker han.

Noceboeffekt är en motsats till placeboeffekt, dvs om du tror att en medicin kommer påverka dig negativt så gör den troligtvis det. Hjärnans makt över våra handlingar och liv. Thomas tycker att alla små petitesser som uppmärksammas i samhällsdebatten skymmer sikten för det som är verkligen viktigt (enligt honom): Hur vi ska gemensamt utveckla Sverige så att vi alla kan känna att det är vårt hem – med trygghet, gemenskap och möjligheter som omfattar alla. Thomas tror på ett modernt Sverige där människor möts på samma villkor, tar vara på mångfalden och lär av varandra. Om vi gnäller och tjafsar om alla småsaker så missar vi chansen att åstadkomma detta.

Det som stör eller upprör Thomas, stör och upprör säkert många andra. Det han gläds över är ofta samma saker som bringer glädje till andra. De tankar han tänker är, allt som oftast, inte unika. Välkommen till Thomas blogg – T.N.E. The Nocebo Effect!

Kommentera