Hur har man tänkt här då?


Okay, nu har vi inlett det största trafikomläggningsexperimentet i Göteborgs historia. Stora infrastruktursatsningar skall delfinansieras med trängselskatter. Trafiken i innerstan skall minska. Kollektivtrafiken skall ersätta bilen som det primära transportmedlet. 

VästtrafikJust kollektivtrafiken är ett sorgebarn i Göteborg. Det blir inte bättre nu när..ja, när det MÅSTE bli bättre. Förutom att företaget helt lagligen använder sig av våld för att inkassera avgifter så har det vid flertalet tillfällen uppdagats att de kör med dåliga och trafikfarliga fordon.
Nu senast visade det sig att 14 av 14 kontrollerade bussar uppvisade ”allvarliga säkerhetsbrister”. Jag kan inte ens räkna ut vad det blir i procent!

Såå… hur har man tänkt här då? Om man nu som god göteborgare vill ställa bilen (jag äger ingen bil själv, men ändå) och börja åka kollektivt, måste man acceptera att man riskerar att dö i trafiken för att det skattefinasierade företaget Västtrafik skiter i säkerhetsbestämmelser? 

En tanke på “Hur har man tänkt här då?

  1. Biltrafiken i Göteborg är ett problem på alla plan.

    Och – inse en sak: kollektivtrafiken i Göteborg är hyfsat bra.

    Den fungerar. Du riskerar inte att dö p.g.a. den – däremot har forskare i Göteborg bevisat drygt 500 dödsfall per år p.g.a. förorenigar av biltrafiken.

    Jag blir faktiskt irriterad.

    Vilket gnäll – !

Kommentera